+31 (0)294-25 79 88 info@gerliko.nl

De directie

De dagelijkse leiding van Gerliko Wapeningsstaal is in handen van Richard Lieverst en Eddy Lieverst.

Richard Lieverst

Richard Lieverst begon op zijn 18e met Gerliko Wapeningsstaal, samen met zijn broer. In de eerste jaren deden zij alles zelf. Overdag uitvoerend op de bouwplaats, ’s avonds het werk voorbereiden en uitrekenen.

Rond het jaar 2000 nam de schaalgrootte enorm toe. Vanaf dan richten de broers zich op het management van hun onderneming. Sindsdien runt Richard de commerciële en financiële kant van de zaak. Hij maakt prijsopgaven, coördineert de projecten en onderhoudt het contact met externe relaties.

Eddy Lieverst

Eddy Lieverst stapte op zijn 16e in het bedrijf dat zijn broer net gestart was. Na de eerste jaren zelf alles uit te voeren met zijn broer, houdt Eddy zich de laatste vijftien jaar vooral bezig met het voorbereiden van de projecten. Dat betekent eerst de bouwtekening van de opdrachtgever ‘uit te trekken’: berekenen hoeveel staal nodig is, van welke diameter en lengte en hoe dit gebogen en gelast moet worden. Vervolgens organiseert Eddy de prefabricage vanaf Nederhorst den Berg   of een andere productielocatie.